Gratis verzending vanaf €35 naar België en Nederland

Kracht uit de Natuur B.V. Kracht uit de Natuur B.V.
Winkelwagen

Jouw winkelwagen is nog leeg.

Subtotaal: € {{ formatPrice(cart.subtotal) }}
Verzendkosten: € {{ formatPrice(shippingCost) }}
Betaalkosten: € {{ formatPrice(paymentCost) }}
Combinatievoordeel: - € {{ formatPrice(cart.extra_discount) }}
Korting - {{ cart.promotion_code.promotion }}: - € {{ formatPrice(cart.promotion_discount) }}
Eindtotaal: € {{ formatPrice(cart.total_price - cart.promotion_discount) }}

Bekijk je winkelwagen Veilig afrekenen

Overprikkeld, overspannen en stress?

Blog

Overprikkeld, overspannen en stress?

Ze koos voor de Bach Bloesem Mix "Druk in het hoofd", maar mailde ze 'ik voel me niet alleen vermoeid, ook mijn concentratie laat me in de steek. Ik lijk wel mijn moeder van 77 jaar, terwijl ik net 38 ben geworden'. Net als bij mijn andere klanten vraag ik altijd waarvoor ze een Bach Bloesem Mix heeft gekocht en wat ze graag wil bereiken door het gebruik van de bachbloesem druppeltjes?

Mia woont midden in de drukte van de Amsterdamse binnenstad. Fietsers, geluiden van het verkeer het is haar allemaal teveel geworden. Mijn iPhone ploinkt doorlopend, dat ding brandt in mijn broekzak. Ik kan het niet laten om even te checken van wie ik een berichtje heb gekregen. Ik weet het! Het is niet oké, maar ik doe het toch. Mijn moeder die sinds kort in een verzorgingshuis woont en waar ik iedere dag even bij binnenloop met wat boodschapjes. Ik ben haar enige kind dus komt alle zorg op mijn schouders terecht. Niet erg, maar alles bij elkaar wordt het soms wat teveel. Ook op mijn werk weten ze mij altijd te vinden! Ik wil zou graag mijn aandacht bij één ding houden. Niet alles tussendoor even fiksen. Een keertje 'nee' zeggen? Wat minder bordjes in de lucht houden? Ik lijk tegenwoordig meer op een jongleur dan op een directiesecretaresse...

Overspannen burn out Bachbloesems.jpg

We weten allemaal, net als Mia dat ons brein er niet voor gemaakt is om je op meerdere taken tegelijkertijd te richten. We kunnen onze aandacht slechts op één ding richten. Probeer je toch twee dingen tegelijkertijd te doen, dan moet je je aandacht voortdurend heen-en-weer schuiven. Het vele schakelen heeft zo zijn nadelen. Eén daarvan is vermoeidheid.

Wie een ingewikkeld artikel wil lezen of z'n hoofd bij de verkeersdrukte moet houden, doet er goed aan zich zo min mogelijk af te laten leiden door binnenkomende e-mails, collega's of kinderen die iets heel belangrijks moeten vertellen. Of toch toegeven aan die plotselinge ingevingen? Echt, het beste is eerst het ene te doen en daarna het andere. Het bespaart tijd, je maakt minder fouten en raakt minder gestrest of vermoeid.

Soms kijk ik met verwondering naar mijn oudste kind. Een hippe, snelle vogel die e-mail kan beantwoorden, de nieuwste hit in zijn oren heeft, met een schuin oog Instagram bekijkt of rap even een foto post. Snel en spitsvondig antwoorden geeft en een tomeloze energie heeft! Toch wil ik niet met hem ruilen. Want iedereen die multitaskt- of ze nu jong, snel of oud en traag zijn -, blijkt een kortere spanningsboog te hebben. Ze zijn sneller afgeleid en kunnen minder goed kleine details onthouden van de dingen waar ze zo druk mee bezig zijn. Wat zei je ook alweer Mam?' en Oh, ben ik vergeten, klinkt het ook vaak bij ons thuis. 

Laatst las ik in een artikel dat de persoonlijkheid van deze snelle multitaskende mensen inmiddels onder de loep is gelegd, ze zijn over het algemeen impulsiever en meer op sensatie belust. Best logisch dat ze tijdens hun werk of bezigheden constant hun mail checken of appjes versturen. Ze vinden het al snel te saai worden en om die saaiheid wat te verzachten zoeken ze een kick die een andere bezigheid kan geven.

Deze snelle multifunctionele mensen mogen soms extreem zijn in hun zicht naar nieuwe impulsen, eigenlijk kunnen we allemaal de verleiding tot multitasken maar moeilijk weerstaan. In ons hoofd is een voortdurende strijd bezig tussen het richten van de concentratie op één ding en de verleiding om ons op iets anders te richten. Dat is ook niet voor niets! Wij zijn er op ingesteld, want wat zou er gebeuren als we niet merkten dat er een wolf op ons afliep? Een stuk onhandiger wordt het als we op iedere berichtje, post of appje steeds moeten opkijken of reageren.

Mia liet me onlangs weten dat het een stuk beter met haar gaat. Haar iPhone ploinkt nog steeds: Ze hebben me allemaal dringend nodig' zegt ze lachend. Het brandt niet meer in mijn zak. Ik fiets rustiger naar huis, pak de boodschappen uit, zet een kop koffie en bekijk daarna in alle rust mijn berichtjes. Ook het slapen gaat een stuk beter! Terwijl we daar niet eens over hebben gehad, zegt ze verbaasd. Ze voelt zich een stuk relaxter en dat dankzij die bachbloesems van jou! 


Heb je last van een vol en druk hoofd?

Wil je graag meer rust en ontspanning ervaren? Dan kan ik je hierin een passend Bach Bloesem Advies geven. Bach bloesemremedies zijn een 100% natuurlijk voedingssupplement. Samen kijken we naar de ingesleten gewoonten, wat je graag wilt veranderen en wilt bereiken door het gebruik van de Bach bloesem druppeltjes.

MindfulenontspannenvrouwdankzijdekrachtvanBachBloesemMixGreetje.jpg

Tips

 • Ik kies bewust en zet mijn telefoon af als ik een e-mail beantwoord, of Bach Bloesem Mixen maak. Op een later tijdstip bel ik de mensen terug. Ik maak daar graag tijd voor vrij.
 • Mijn dag deel ik inblokken. Start met de ingewikkelde taken of zaken waar ik soms wat tegenop zie. Met het hoofd fris en helder, werk je geconcentreerd is mijn ervaring.
 • Voel ik toch de verleiding opkomen om even naar mijn telefoon te kijken, dan adem ik een paar keer diep in en uit en richt me weer op hetgeen waar ik mee bezig ben;
 • Krijg ik ingevingen dan schrijf ik ze op en kijk er later naar. Dat geeft mij rust;
 • Komt er iets tussendoor wat echt niet kan wachten? Dan schrijf ik op waar ik ben gebleven, dat helpt om de draad weer op te pakken;
 • Na iedere inspanning volgt een ontspanning. Heb ik de blog zonder onderbreking geschreven? Mooi! Dan mag ik daarna iets leuks voor mezelf doen;
 • Toch multitasken? Let er dan wel op dat je de taken goed combineert. Afwassen en bijpraten kan namelijk prima. Net als de was buiten ophangen en met je buurvrouw kletspraatje maken. Het zorgt voor tijdwinst en plezier. Multitasken gaat fout als we een aantal ingewikkelde dingen tegelijk willen laten doen. Druk verkeer, ga dan niet een moeilijk telefoongesprek voeren of een mailtje beantwoorden.

Direct bestellen?

 • Zorgt voor rust in het hoofd
 • Reduceren spanningen
 • Bescherming bij overprikkeling
 • Kalmte, ontspanning
 • Voor mensen met (symptomen van) ADHD
 • Rust in het hoofd
 • Kalmerende werking

Gratis snelle bezorging vanaf €35

Naar de blog