Helpen bachbloesems bij pijn in kaken?

Stress kan de oorzaak zijn van stijve spieren, bijvoorbeeld een stijve nek of last van je schouder. Maar ook je kaken kunnen het zwaar te verduren hebben. Veel mensen hebben last van gespannen kaken.  Regelmatig krijg ik de vraag of Bachbloesems kunnen helpen om de pijn te verminderen? Bachbloesems zijn natuurlijk geen medicijnen die stijfheid van spieren of kaken tegengaan. Wel kunnen Bachbloesems een waardevolle ondersteuning zijn bij het verminderen van stress. 

Wat kun je doen als je last van gespannen kaken hebt? 

Je kaakspieren doen pijn bij het kauwen en soms zelfs bij het praten. Als je gaapt, hoor je soms een verontrust geluidje of je voelt de pijn in je kaken.  

Stress en spanningen zijn de meest voorkomende oorzaak van een gespannen kaak. Wanneer je gestrest bent, span je vaak bepaalde lichaamsdelen aan. Het advies bij een gespannen kaak is dan ook om rust te nemen. Maak tijd om te ontspannen, een warm bad, een lange wandeling doet vaak goed en kruip op tijd in je bed. Slaap is het beste medicijn. 

Oefenen, oefenen

Bewegen wordt bij stijve spieren vaak aangeraden om de spieren losser te maken, hoe?

  • Beweeg je kaak alsof je kauwt
  • Gapen helpt ook

Herhaal het een paar keer per dag, het kan helpen om je kaken te ontspannen.

Masseren

 Je kunt dit heel gemakkelijk elke avond zelf doen tijdens het schoonmaken en insmeren van je gezicht. Masseer zachtjes je gezicht en kaken. Door de massage ontspannen je kaakspieren.

Kaakfysiotherapeut

Helpen alle hulpmiddeltjes jou niet en blijf je last houden van gespannen kaken? Vraag advies, maak een afspraak bij de kaakfysiotherapeut. Vaak kunnen ze je helpen om de druk wat van je kaken weg te nemen. 

Gespannen kaken en BachbloesemsOverdag kun je ook last hebben van een gespannen kaak, als je 's nachts aan het tandenknarsen bent. Herken je dit, ook dan kun je het beste naar een kaakfysiotherapeut gaan. Een verhoogde spanning van de spieren rondom het kaakgewricht kan de oorzaak van het tandenknarsen zijn. Een kaakfysiotherapeut kijkt naar de samenhang van de positie van je hoofd en de spanning in je lichaam.

Voor de mensen voor wie ik een Bach Bloesem Mix op maat mocht maken voor hun kaakpijn, gaven aan dat ze naast gespannen kaken ook last hebben van: 

  • Moeite met het uiten van emoties
  • Onrust, nervositeit
  • Boosheid
  • Opgejaagd voelen
  • Verbitterd
  • Stress
  • Sterke gevoelsproblemen

Sommige mensen verbijten letterlijk de spanning

Herkenbaar en heb je ook last van gespannen kaken, neem dan vrijblijvend contact op voor een passend Bach bloesemadvies. Ik ben je graag van dienst. 

 

Ja, graag ontvang ik een vrijblijvend Bachbloesem Advies

 

 

 


Naar de blog